מעביד ועובד מגדירים את מערכת היחסים ביניהם, הגדרה שממנה תוגדר ההתקשרות כולה.
מערכת היחסים בין המעביד לבין העובד ניתן להגדיר ב"הסכם עבודה אישי" או "חוזה עבודה אישי".
הסכם בין המעביד והעובד יכלול את מקום העבודה, הגדרת התפקיד לעובד, התחייבות לסודיות, האם המשרה הינה משרת אמון, תנאי השכר ונלוות, בונוסים ומענקים, הפרשות סוציאליות ועדכוני שכר, תחומי אחריותו, ימי עבודה ושעות עבודה, זמינות העובד מעבר לשעות הרגילות, ככל שהתפקיד בכיר יותר, מהמוסכמות שהעובד נדרש לשעות עבודה מרובות ובשעות לא שיגרתיות, כפיפות העובד והכפופים לעובד, הסדרת סיום יחסי העבודה ואי תחרות.
רוב העסקים מאופיינים בסודותיהם המקצועיים, על כן, מומלץ למעסיק לכלול בהסכם האישי עם העובד הגנה על הסודות המסחריים של העסק.
ההסכם יכלול: התחייבות לסודיות והסדרת סיום יחסי העבודה ואי תחרות
עובד זכאי לפיצויי פיטורים לאחר שעבד שנה אצל המעסיק באותו מקום העבודה והמעסיק פיטר אותו. פיטורים שבוצעו בסמוך להשלמת שנת עבודה מלאה ייחשבו כפיטורים שבוצעו במטרה להימנע מתשלום פיצויי פיטורים והעובד יהיה זכאי לפיצויי פיטורים (סעיף 3 לחוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963.
ככל שהעובד התפטר ממקום עבודתו הוא אינו זכאי לפיצויי פיטורים, אולם, החוק הקובע מקרים שבהם אעפ"י שהעובד התפטר ממקום עבודתו הוא יקבל פיצויי פיטורים ובתנאי שעבד לפחות שנה אצל אותו המעסיק או באותו מקום העבודה, חריג לתנאי זה, עובד שחל עליו ההסדר הקבוע בסעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, זכאי לכספי הפיצויים שנצברו בקופה ללא קשר האם השלים שנת עבודה באותו מקום עבודה או אצל אותו מעסיק.
חלק מהמעסיקים נוהגים לשלם לעובדיהם רכיבים שונים כמו: עמלות, בונוסים, פרמיות וכו'. החשוב ברכיבים אלו הוא מהותם ותכליתם ולא שמם. לפי המהות ניתן לקבוע אם רכיב זה הינו חלק משכר היסוד או תוספת נלווית.
רכיב שהינו חלק משכר היסוד, יוצר תגובת שרשרת בכל הקשור לשכרו של העובד וההפרשות הסוציאליות. תעריף שעת העבודה של העובד עולה, תגמול בגין שעות נוספות עולה, ההפרשות הסוציאליות גדלות וכן תשלום פיצויי פיטורים ככל שהעובד יהיה זכאי לכך. גידול בשכר העובד יגדיל גם את תשלום המיסים על השכר.
מעסיק או מנהל המנצל את כוחו כנגד אחד או אחת מעובדיו ודורש קבלת הטבות מיניות. הדרישות יכול ותהיינה דרך רמיזות, פעולות פיזיות, מעשה מגונה, התניית קידום והעלאת שכר תמורת יחסים מיניים.
עולם העסקים כולל מיזוגים בין חברות קיימות והקמת חברות חדשות לפעילות החדשה, התפצלויות של חברות, מכירת עסקים והחלפת בעלים בעסקים, פשיטות רגל, המשבר הכלכלי הפוקד את העולם כולו בשל "נגיף הקורונה" וכד', אלו מהלכים המשפיעים בצורה ישירה על העובדים ותנאי העסקתם. בעת החלפת מעסיקים, למעשה, חוזה העבודה, בחלק מהמקרים, שהיה לעובד עם מעסיקו הקודם מסתיים והעובד זכאי לפיצויי פיטורים. יש לבחון כל מקרה לגופו ולמכלול התנאים.
ניהול הליך משפטי בבית הדין לעבודה, יכול להימשך מעל לחצי שנה, תלוי במורכבות התיק, לעיתים ניתן לסיים את ההליך בתקופה קצרה יותר כאשר מגיעים לפשרה והסכמות עם הצד השני.
שכר הטרחה תלוי במורכבות התיק. כעיקרון שכר הטרחה מתחלק לשני חלקים, הראשון בחינת התיק, השני הגשת תביעה משפטית. קיימת גמישות בתשלום שכר הטרחה, כאשר חלק משכר הטרחה הוא בתחילת הטיפול וחלקו הנוסף הוא דמי הצלחה.
בעיקרון ניתן להגיש תביעה שכזאת, אולם, יש לקחת בחשבון את מערכת היחסים שתהיה ביניכם.
עריכת הסכמי העסקה ואי תחרות, ייעוץ שוטף בדיני עבודה, ליווי בהליכי שימוע, הגשת תביעות כנגד עובדים על הפרת הסכמים, כתבי הגנה לתביעות עובדים.
בדיקת חוזה העסקה, בדיקת הפרשות המעסיק וזכויות העובד, ליווי בהליכי השימוע והפיטורין, הגשת תביעה כנגד המעסיק למיצוי זכויות העובד, הגשת כתבי הגנה כנגד תביעות המעסיק.
התשובה שלילית. לא ניתן להתנות תנאים פחות מהתנאים הקבועים בחוקי המגן, אף לא בהסכמת העובד.